Красиво празнично руло с маскарпоне

30/12/2020
"Мекичко, вкусно и красиво руло с маскарпоне, което прави всеки празник още по-тържествен и радостен"
Приготвяне60 мин.
Готвене15 мин.
Общо75 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо138
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • паста за декориране
  • брашно - 25 г
  • какао - 1 с.л.
  • белтъци - 1 бр. (30 г)
  • краве масло - 30 г
  • пудра захар - 30 г
  • платка
  • брашно - 4 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • захар - 4 с.л.
  • крем
  • банани - 2 бр.
  • сладкарска сметана - 100 мл течна
  • заквасена сметана - 200 г
  • маскарпоне - 250 г
  • шоколадов кувертюр - 120 г
  • пудра захар - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на това красиво празнично руло с маскарпоне се захващаме най-напред с пастата за декориране.

Взимаме лист хартия за печене и с молив рисуваме декорации каквито пожелаем.

След това разтопяваме маслото и разбиваме белтъка на пяна. Последния смесваме с маслото, пудрата захар, какаото и брашното. Получената смес се сипва в пош.

Обръщаме хартията за печене, върху която сме рисували, и повтаряме очертанията с получената паста. Когато сме готови, слагаме листа хартия в хладилника да стегне.

През това време приготвяне платката.

Захарта и яйцата се разбиват много добре. Към тях се добавя предварително пресятото брашно. Най-добре е да се бърка с шпатула, за да не се развали обемът.

Изваждаме хартията с декорациите и я поставяме в тава (30х35 см). Върху нея изсипваме сместа. Готовият пандишпанов блат се пече за максимум 15 мин. в предварително затоплена фурна на 180 градуса.

Щом е готов и изстинал, премахваме хартията от него. Блатът за нежното пандишпаново руло се реже на две като едната част отговаря на размера на формата и е по-голяма от другата.

Последната поставяме на дъното на кексова форма (кръгла). По-малката ще поставим по-късно за завършек.

Време е да приготвим и крема за нашето празнично руло.

Загряваме леко сладкарската сметана. Когато сме готови, заливаме шоколадовия кувертюр. Разбъркваме и оставяме да се охлади.

През това време смесваме заквасената сметана с пудрата захар и маскарпонето. Бъркаме, за предпочитане с телена бъркалка. Към готовата смес прибавяме ганаша и отново разбъркваме добре.

Връщаме се към кексовата форма. Слагаме половината от крема върху първата платка. След това нареждаме банани, а върху тях сипваме оставалата част от крема. Завършваме сладкото руло с по-малката платка.

Празнично руло с маскарпоне се поставя в хладилник да стегне за няколко часа. След това се обръща и се поднася с усмивка.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Румяна Сакалийска
Наистина е много красиво!
0
0