Начин на приготвяне
За приготвянето на това красиво празнично руло с маскарпоне се захващаме най-напред с пастата за декориране.
Взимаме лист хартия за печене и с молив рисуваме декорации каквито пожелаем.
След това разтопяваме маслото и разбиваме белтъка на пяна. Последния смесваме с маслото, пудрата захар, какаото и брашното. Получената смес се сипва в пош.
Обръщаме хартията за печене, върху която сме рисували, и повтаряме очертанията с получената паста. Когато сме готови, слагаме листа хартия в хладилника да стегне.
През това време приготвяне платката.
Захарта и яйцата се разбиват много добре. Към тях се добавя предварително пресятото брашно. Най-добре е да се бърка с шпатула, за да не се развали обемът.
Изваждаме хартията с декорациите и я поставяме в тава (30х35 см). Върху нея изсипваме сместа. Готовият пандишпанов блат се пече за максимум 15 мин. в предварително затоплена фурна на 180 градуса.
Щом е готов и изстинал, премахваме хартията от него. Блатът за нежното пандишпаново руло се реже на две като едната част отговаря на размера на формата и е по-голяма от другата.
Последната поставяме на дъното на кексова форма (кръгла). По-малката ще поставим по-късно за завършек.
Време е да приготвим и крема за нашето празнично руло.
Загряваме леко сладкарската сметана. Когато сме готови, заливаме шоколадовия кувертюр. Разбъркваме и оставяме да се охлади.
През това време смесваме заквасената сметана с пудрата захар и маскарпонето. Бъркаме, за предпочитане с телена бъркалка. Към готовата смес прибавяме ганаша и отново разбъркваме добре.
Връщаме се към кексовата форма. Слагаме половината от крема върху първата платка. След това нареждаме банани, а върху тях сипваме оставалата част от крема. Завършваме сладкото руло с по-малката платка.
Празнично руло с маскарпоне се поставя в хладилник да стегне за няколко часа. След това се обръща и се поднася с усмивка.
Да ви е сладко!
Коментари