Начин на приготвяне
Първо сипете в тенджера черешите с кората от лайм, кристалната захар и 1.5 лъжица от лимоновия сок. Сложете на котлона и варете около 5 минути, пасирайте и оставете да се охлади.
Разбийте белтъците заедно с щипка сол и няколко капки лимонов сок. Трябва да се получи пухкав сняг, като за целта приставките на миксера и съдът трябва да са идеално сухи, а в белтъците да няма следи от вода или жълтък.
Към белтъците добавете на части пудрата захар, като разбивате непрекъснато - сместа трябва да стане лъскава и гладка, както и да се уплътни.
Шприцовайте целувките върху тава с хартия за печене. Върху всяка целувка сложете по лъжичка от сместа с черешите.
Сложете тавата с целувките в загрята на 100 градуса фурна за 150 до 180 минути. Изключете фурната и оставете целувките вътре за още 3 часа - не отваряйте вратичката.
Поднесете целувките веднага или съхранявйте в затворен съд, за да се предпазят от омекване.
Разкошните целувки с изненада са чудни!