Сочен сладкиш Мравуняк

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
190
911
3k
195
2
13/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Сготви40 мин.
Общо55 мин.
Порции10

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омекналият маргарин се разбива с миксер заедно със захарта до пълното ѝ усвояване. Яйцата се добавят едно по едно.

Следват ванилиите, пресетите брашно и бакпулвер и шоколадовите пръчици. При тяхното добавяне се бърка с шпатула.

Получената смес се изсипва в намазана с маргарин тава /26 см/. Печете до готовност в предварително затоплена фурна на 180 градуса.

Когато е готов, блатът за страхотния сладкиш се оставя да изстине, а после се реже на парчета с желаната големина и форма.

Сиропът се приготвя от съставките за него. Слагат се в тенджера да заврат. Щом е готов, се изсипва върху сладкиша.

Последна се приготвя глазурата за сиропирания сладкиш. Предварително се заделят 100 мл от млякото, в които се разтваря нишестето. Другото мляко се смесва с останалите продукти.

Вари се на слаб огън. Преди да заври, се добавя и сместа с нишестето. Разбърква се добре до сгъстяване на крема.

Щом е готов се изсипва върху сочния сладкиш Мравуняк и се разпределя равномерно.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: