ezine.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Традиционни Испански Магдалени

Традиционни Испански Магдалени

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
7102k15k228
Традиционни Испански Магдалени
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
04/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции10
"Традиционни испански магдалени, които поднасяме следобед с ароматен чай или кафе"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта и яйцата се разбиват добре до получаване на пухкав крем. Зехтинът и млякото се добавят малко по малко, при непрестанно бъркане.

Миксерът се оставя на най-ниска степен. Към сместа се добавят пресетите брашно и бакпулвер. Разбърква се добре, за да се смесят продуктите.

Лимоновата кора се настъргва на ситната част на рендето. Не трябва да се засяга бяла част.

Щом е настъргана се оставя да се охлади за 10 мин. в хладилник, след което се добавят в сместа за пухкавите кексчета.

Приготвят се формички за магдалените. Сместа се разсипва, но не догоре - пълнят се 3/4 от формите. Отгоре се поръсва малко захар.

Ароматните мъфини се пекат за около 15-20 мин. в предварително загрята фурна на 200 градуса. Това се прави с цел рязка смяна на температурата на сместа и атмосферата.

По този начин сместа трябва да образува връхче. Това е типично за традиционните испански Магдалени.

Щом са готови, се оставят за отпочинат във фурната за пет минути и тогава се вадят.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: