Баница с коприва

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
591
1k
22
2k
30/05/2009
"Баба знае две и двеста ... рецепти за вкусни баници "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо8 377
  • Преглеждания за месеца137
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • тесто - готово 1 кг.
  • коприва - 100 гр.
  • червени чушки - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • чубрица
  • магданоз
  • червен пипер
  • сол
  • олио
  • яйца - 2 бр.
  • газирана вода - 250 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете копривата и я нарежете на дребно. Сварете я до омекване и я отцедете. В малко олио изпържете ситно нарязаните чушки и лук. Свалете от котлона и смесете с копривата, червен пипер, сол и магданоз. Разбъркайте всичко много добре.

Тестото разделете на две части, като едната трябва да е по - голяма. Нея разточете на кора с такава големина, че краищата да стърчат извън тавата. Поставете я в намазнена тавичка. Върху кората разстелете плънката и отгоре я покрийте с кора от втората част на тестото. Подгънете стърчащите краища върху горната кора. Нарежете баницата на кръст и залейте с разбитите и разредени с газираната вода яйца.

Печете на умерена фурна.

Рейтинг

5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар