Ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Селски чушки туршия

Селски чушки туршия

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Селски чушки туршия2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6-8 буркана
"Вкусна туршия с ароматни и леко пикантни селски чушки. Хем за мезе, хем с малко въображение, яйца и сирене може да стане и чудесен обяд!"

Необходими продукти

  • чушки - 10 кг селски
  • олио - 500 мл
  • сол - 200 г
  • захар - 400 г
  • оцет - 600 мл
  • магданоз - 3 връзки
  • чесън - 2 глави
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скъсете максимално дръжките на чушките и ги запечете (изпукайте) на скарата. Докато са още топли ги поставете в голям буркан (800 мл), в който са сложени 4 с.л. олио, 5 с.л. оцет, 1 с.л. сол и 1 1/2 с.л. захар.

Между отделните чушки се поставят ситно нарязан магданоз и наситнен чесън. Продуктите се притискат, за да се изкара целият въздух и се затварят плътно.

На се стерилизират, а се обръщат в продължение на 10-ина дни.

Рейтинг

4.1
52
44
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Боряна
Боряна
Баба ми правеше тази туршия и съм решила днес да я изпробвам.Ще пиша по-късно как е станала.
12.10.2014 15:45