Сладка царевица за зимата

НалиНали
Ентусиаст
92
418
213
12
1
17/12/2020
"Който обича сладка царевица, ще се зарадва на тази рецепта, благодарение на която ще може да си я приготвите за зимата"
Приготвяне120 мин.
Готвене180 мин.
Общо300 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо228
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • за варене
  • сладка царевица - 30 бр. (кочани)
  • вода - 5 литра
  • сол - 5 с.л.
  • захар - 5 с.л.
  • за бурканите
  • вода - около 3 л
  • сол - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Една рецепта за консервиране на здравословна сладка царевица, която е много сполучлива.

Изчистваме и измиваме царевицата хубаво.

В една голяма тава слагаме царевицата, държейки края нагоре и с един нож започваме отстрани да се режем надолу стържейки, така че кочанът да остане и зърната да падат в тавата.

В един казан или голяма тенджера слагаме зърната сладка царевица, отгоре доливаме вода, прибавяме сол и захар, слагаме на котлона да се варят, целта на това е бурканите да не станат бомбаш, за това се варят предварително.

След около един час варене, изцеждате водата, пълните царевицата в средни буркани, така че един пръст да остане свободно от горе.

В една кофа правим солена вода и изсипваме отгоре на царевицата, запечатваме хубаво бурканите и варим за 1 час и половина.

(Не се напълнят догоре бурканите със сладка царевица за зимата, защото като се варят бурканите, царевицата набъбва още и има опасност да връкнат капачките).

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар