Пиле с вишнев сос

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Пиле с вишнев сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4-6

Необходими продукти

  • пилешко месо - 1 пиле
  • масло - 1 пакетче
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.л.
  • вишни - 4 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрийте кожата на пилето със сол и черен пипер. Разтопете 1/3 от маслото в тава и сложете пилето вътре. Печете в предварително загрята фурна, като от време на време го обръщайте и поливайте с отделения сос, за да не загори. Извадете опеченото пиле и го оставете настрани, докато приготвите соса.

Пресипете останалия в тавата сос в тиган, добавете виното и го кипнете на слаб огън. Размийте брашното в 2 с. л. вода и го сипете към соса. Бъркайте, докато се сгъсти. Прибавете почистените от костилките вишни и останалото масло и варете още 5 минути.

Полейте пилето със соса, гарнирайте с бял ориз и поднесете.

Рейтинг

3.9
52
43
33
20
10
Дай твоята оценка: