Начин на приготвяне
Загрейте в голяма тава или тиган маслото и олио и зпаържете скълцания лук. Бъркайте и след като се запържи, добавете почистената и нарязана ситно чушка.
Нарежете свинското на парчета и всяко парче начукайте с дървен чук. Добавете свинското, разбъркайте добре да се запържи и добавете сол и черен пипер. След това прибавете ситно нарязания домат.
Във втори тиган с малко масло и олио сложете сварения ориз да се запържи, като и той регулярно се бърка.
При месото добавете ситно нарязания магданоз и долейте малко бяло вино. Бъркайте, докато течността се изпари.
Пълним ориза в малка купичка и я преобръщаме в средата на чиния. Около нея разпределяме месото със зеленчуците.
Коментари