Постни кисели сарми с лимонов сок

НалиНали
Ентусиаст
49
232
90
6
17/11/2020
Приготвяне80 мин.
Готвене140 мин.
Общо220 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо67
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • лозови листа - 1 буркан (събрани от градината)
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • домати - 2 бр.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • олио - 1 с.л. слънчогледово
  • за соса
  • вода - 3 в.ч.
  • сол - 1 к.л.
  • лимонов сок - 1 бр.
  • червен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Моите листа са от градината и затова трябваше малко да се варят, за да омекнат.

В една дълбока тенджера слагаме вода и оставяме да заври, в заврялата вода потапяме листата за една-две минути и после ги шокираме, като ги слагаме във студена вода.

В тиган прибавяме ситно нарязания лук и запържваме с една лъжица олио, след което прибавяме нарязаните на много малки кучета домати и разбъркваме хубава, след което подправяме и дърпаме от котлона.

Взимаме листо, слагаме го, така че стъблото да гледа към нас, слагаме от плънката 1 кафяна лъжичка по средата и завиваме първо от двете страни към средата и после напред, стискайки добре, че да не се отварят при варенето постните лозови сармички.

След като сме готови със завиването на постите сарми, ги редим в тенджера и отгоре прибавяме сол, сока на един лимон, червен пипер и доливаме три водни чаши вода или докато ги покрие догоре, слагаме една глинена чиния отгоре.

Оставяме постни кисели сарми с лимонов сок на много бавен огън да се приготвят за около два часа.

Комплект 2в1 кухненска ножица с дъска за рязане-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект 2в1 кухненска ножица с дъска за рязане
11.99 лв.
9.23 лв.
Виж ››

Дребните удобства са тези, които превръщат ежедневното готвене в истинско удоволствие, затова не пропускайте да се сдобиете с този практичен комплект кухненска ножица с дъска

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар