Пухкава млечна баница с крем

Аника ВойтАника Войт
Копирайтър
177
615
1k
18
17/11/2020
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо111
  • Преглеждания за месеца111
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцата заедно с щипка сол и ванилията до получаването на гъст крем.

Сложете млякото в тенджера заедно със захарта да заври. Щом температурата достигне точката на кипене, намалете на средна степен и добавете бавно на тънка струя яйчената смес.

Разбърквайте на често и след минута-две добавете и гриса. Не спирайте да бъркате, докато кремът не се сгъсти. Ще отнеме около 5-6 минути. След това изключете и отделена на страни.

Вземете корите за баница и ги разделете на две равни части.

Едната поливна започнете да нареждате по дъното на тава. Като след всяка кора намазвате с малко от разтопеното масло. Щом наредите половината пакет, излейте внимателно крема за баницата. Над него отново започнете да редите и останалата половина от пакета с кори.

На финала най-горната и последна кора също намажете с масло.

Сложете пухкава млечна баница с крем да се пече на 200 градуса до златисто. Или около 40 минути.

Готовата баница с крем оставете леко да изстине, нарежете на парчета. При сервиране всяко парче поръсете с канела и пудра захар.

Дървената точилка от едно време - 68 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дървената точилка от едно време - 68 см
3.50 лв.
2.69 лв.
Виж ››

Удобна за работа класическа дървена точилка, с чиято помощ ще точите вкусни баници и ще приготвяте сочни пици с тънка коричка

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар