Начин на приготвяне
Лукът, морковът и чушката се почистват, нарязват се на дребно и слагат в тенджера с малко мазнина, за да се задушат.
След като омекнат, към тях се прибавя почистеният от жилки, измит и нарязан киселец. Зеленчуците се разбъркват периодично, за да се задуши и киселецът.
Добавят се червен пипер, след тях смлени домати, а след около пет минути готвене в тенджерата се налива топла вода.
Супата с киселец се овкусява със сол и се оставя да ври за около десет-петнайсет минути. Прибавя се фидето и след като то омекне, супата се дръпва от котлона.
Оставя се да поизстине малко, прибавя се прясно смлян черен пипер и се застройва с разбито в кисело мляко едно яйце.
Застройката се прибавя на тънка струйка при непрекъснато разбъркване.
Супата от киселец с фиде се сервира поръсена с нарязан на дребно пресен магданоз.