Супа от киселец с фиде

Супа от киселец с фиде
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • зелени чушки - 1 бр.
  • киселец - 200 г
  • олио - 4 с.л.
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • сол
  • домати - 2/3 к.ч. смлени
  • фиде - 2 - 3 топки
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л. смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, морковът и чушката се почистват, нарязват се на дребно и слагат в тенджера с малко мазнина, за да се задушат.

След като омекнат, към тях се прибавя почистеният от жилки, измит и нарязан киселец. Зеленчуците се разбъркват периодично, за да се задуши и киселецът.

Добавят се червен пипер, след тях смлени домати, а след около пет минути готвене в тенджерата се налива топла вода.

Супата с киселец се овкусява със сол и се оставя да ври за около десет-петнайсет минути. Прибавя се фидето и след като то омекне, супата се дръпва от котлона.

Оставя се да поизстине малко, прибавя се прясно смлян черен пипер и се застройва с разбито в кисело мляко едно яйце.

Застройката се прибавя на тънка струйка при непрекъснато разбъркване.

Супата от киселец с фиде се сервира поръсена с нарязан на дребно пресен магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: