Пататник с кори и кайма

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
698
2k
5k
407
4
27/10/2020
"Сочен пататник с кори и богата плънка, която сме убедени, че ще ви направи страхотно първо впечатление"
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо996
  • Преглеждания за месеца854
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган със загрято олио поставяме каймата и лука, който сме нарязали на ситно. Запържваме добре.

Смесваме в дълбока купа едро настърганите картофи с кашкавала, яйцата, солта, пипера, джоджена и разбъркваме.

Добавяме и каймата.

Намазваме тавичка с част от маслото и покриваме добре дъното с 4 от корите, като оставяме част от корите да висят навън.

Изсипваме плънката и притискаме леко.

Покриваме плънката с останалите 2 кори, завиваме с оставените да висят извън тавичката кори и намазваме с масло.

Поставяме във фурната на средна температура.

Оставяме така, докато се запекат корите и при необходимост обръщаме.

Когато правим пататника на тиган, тогава е необходимо това обръщане, но тук във фурната - при необходимост.

След като пататникът с кори и кайма е готов, оставяме леко да поизстине и тогава поднасяме.

Керамична касерола с дръжки 16см-23%
Приготвяй си тази рецепта в:
Керамична касерола с дръжки 16см
6.00 лв.
4.62 лв.
Виж ››

Красива, качествена и удобна, керамичната касерола ще ви помогне да се насладите на традиционните ястия, които обичате. Подходяща е за готвене на по-малко количество храна. Касеролата може да се ползва както за печене, така и за съхранение на гозбата в хладилник.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар