Начин на приготвяне
Спагети нудълс в индонезийски стил за една по-интересна вечеря или пък обяд.
Пилешкото филе се реже на късчета и се овкусява със сол, черен пипер, чесън на прах и обилно със соев сос, оставя се така за 30 минути да се овкуси месото. Азиатските спагети нудълс се сваряват за 4 минути във вряща вода.
Изплакват се със студена вода и се оставят да се отцедят. В уок тиган се сипва повечко олио и като се сгорещи, запържваме пилешкото филе. Добавяме зеления лук, пасирания чесън и праз, които сме нарязали предварително.
След това добавяме морков и чушката на тънки ленти в уока. Запържваме всичко това при постоянно разбъркваме, на не много силен огън. Добавяме кълновете и бамбука и 25 мл соев сос. След това изсипваме соса за уок в индонезийски стил в тигана и разбъркваме добре.
След минута в тигана слагаме и нудълс. Изсипваме отгоре им останалия соев сос и разбъркваме да се смесят добре всички продукти.
Оставяме на котлона за 2 минути и изключваме. Сервираме горещи нашите азиатски нудълси и пожелание подлютяваме. Да ви е сладко с тази рецепта, вдъхновена от индонезийската кухня!
Стават уникални спагети с пилешко!