Ezine.bg»Рецепти»Сладка»Динен мед - маджун

Динен мед - маджун

Диана АндроваДиана Андрова
Чирак
281153331
Динен мед - маджун3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
10
"Изненада за цялото семейство с този динен мед, който може да поднесете към препечени филийки или дори да хапнете просто така"

Необходими продукти

  • диня - 7 - 8 кг
  • лимони - 1 и 1/2 бр. сока
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме дините от корите и семките. Разбираме ги с помощта на блендер или пасатор. Прецеждаме през сито.

Прецеденият сок от диня слагаме да се вари в голяма тенджера на умерен огън, при постоянно отпенване и разбъркване, докато домашното сладко се сгъсти.

Готовността на динения мед определяме от гъстотата му - капка върху порцеланова чиния не трябва да се разлива.

Махаме от котлона, добавяме лимоновия сок, разбъркваме и опитваме. Ако е необходимо, може да добавите захар, аз специално не добавям, понеже избирам по-узрели и по-сладки дини.

Имаме прекрасен динен мед - маджун!

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Маджуна, си спомням като главна съставна част на Каша маджунена⭐⭐⭐⭐⭐.
Също в тавата с домашна баница се наливаше маджун. Върховни десерти!
11.02.2024 14:21
1