Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Охлювчета»Сиропирани охлювчета с канела и орехи

Сиропирани охлювчета с канела и орехи

НикиНики
Новак
2358413k
Сиропирани охлювчета с канела и орехи
Снимка: Ники
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Кажете си честно - като ги гледате тези сиропирани охлювчета, не ви ли идва да ги разрежете веднага"

Необходими продукти

  • За тестото
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 800 г
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • амонячна сода - 1 пакетче
  • За плънката
  • олио
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • канела - 2 с.л.
  • орехи - 1 ч.ч.ситно смлени
  • За заливката
  • маскарпоне - 120 г или крема сирене
  • пудра захар - 120 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта.

Добавяме киселото мляко, в което предварително сме сложили амонячната сода, добавяме пресятото брашно и омесваме меко тесто.

Оставяме да почине около 30 минути. Разделяме на 6 топки, разточваме на правоъгълници.

Намазваме с олио, ръсим захар, канела и орехи, навиваме на руло и режем на охлювчета.

Нареждаме в тава и печем до готовност. През това време си разбиваме маскарпонето с пудрата захар.

Щом охлювчетата са се изпекли, още докато са врели, сипваме маскарпонето върху тях.

Вкусни сиропирани охлювчета с канела и орехи.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: