Ezine.bg»Рецепти»Сосове»Бирена панировка

Бирена панировка

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Бирена панировка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.

Необходими продукти

  • бира - 200 мл
  • брашно - 200 г
  • яйца - 1 бр. + 2 белтъка
  • олио - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте отделно от съставките белтъците на сняг. В друга купа разбийте бирата с брашното, олиото и яйцето.

Добавете сол и черен пипер на вкус и леко объркайте тази смес с белтъка.

Топва се и се пържи на маслена баня.

Рейтинг

4.7
515
45
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Бистра
Бистра
Сложете и една лъжица горчица и става идеално, може да се панира почти всичко, за което се сетите, а с патафри по ресторантите панират кашкавал и сирене нарязани на малки кубчета и е много популярно, но и при двата случая са добри, когато са горещи
11.10.2013 15:12
1
Дани
Дани
Нарича се Патафри. Става много вкусно, но за предпочитане се приготвя с пилешко филе защото е по-крехко.
28.09.2013 14:45
1