Баница с праз и майонеза

14/10/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо44
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кори за баница - 7 бр. Одрински, на Голдис
  • праз - 220 г почистен, само бялата част
  • сирене - 250 г
  • майонеза - 200 г
  • яйца - 1 бр. голямо
  • газирана вода - 1 к.ч.
  • краве масло - около 40 г
  • олио - за намазняване на тавата
  • сол - 1 щипка, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Накълцайте и задушете праза в маслото и малко олио. По желание добавете и сол, ако сиренето ви не е прекалено солено.

Когато празът омекне, дръпнете от огъня и оставете леко да изстине.

2. В купа сипете майонезата, към нея сложете разбитото яйце за плътност, натрошете сиренето и разредете с малко газирана вода. Това ще е другата част от плънката.

3. Намазнете тавичката, в която ще печете и положете първа кора. Разпределяйте от двете плънки. Ползвайте и мазнината от задушаването на праза по желание. Редете така до привършване на продуктите, като накрая завършите с кора и я намажете с масло.

Майонезата си съдържа достатъчно мазнина, затова не съм употребила повече масло, но ако не ви притеснява баницата с праз да стане много тежка, може да си обогатите с още масълце или повече плънка. Ако пък искате да стане по- лека и хрупкава, сложете повече кори.

4. Печете в умерена фурна на 180 градуса, докато баницата с праз и майонеза почервенее.

Добър апетит!

Красива и лека метална незалепваща тава в цвят крем 28 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Красива и лека метална незалепваща тава в цвят крем 28 см
26.59 лв.
Виж ››

Очарователна метална тава, която ще сготви всичко, което сложите в нея - и във фурна, и на котлона. Тавата е с незалепващо покритие, почиства се лесно и има приятен кремав цвят. Удобна за съхранение на храната.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар