Начин на приготвяне
В тиган разтопете кравето масло и запържете брашното за Бешамела.
Разредете с прясното мляко, като не спирате да бъркате с тел. Добавете сол и индийско орехче.
Варете 2-3 минути и изключете. Сложете топеното сирене и разбъркайте до пълното му разтапяне. Заделете Бешамеловия сос.
Нарежете лука на дребно, а патладжана на малки кубчета. Пилешкото месо на хапки.
В тигана загрейте 2-3 с.л олио и изпържете патладжана до златисто. Извадете и заделете.
В същата мазнина сложете пилешкото месо и още 2 с.л олио.
Изчакайте да промени цвета си и добавете лука. Затворете с капак и задушете за няколко минути.
Сложете доматеното пюре и разбъркайте. Добавете подправките, граха и патладжана. Изчакайте няколко минути и изключете.
Вземете празна купичка за супа и поставете две кори за баница.
Добавете плънката и затворете корите, като образувате топка.
Подредете 4-те топки в подходяща тавичка.
Полейте с Бешамеловия сос и поръсете с кашкавала султан кебапа.
Печете класическия султан кебап в загрята фурна на 200 градуса до готовност.