Ezine.bg»Рецепти»Баница»Баница на розички с кашкавал и сирене

Баница на розички с кашкавал и сирене

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3732k5k1
Баница на розички с кашкавал и сирене
Снимка: Росица Петрова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Сочна баница на розички - откъснете си парченце от Рая и му се насладете, хапвайки го бавно и методично"

Необходими продукти

  • кори за баница - 400 г фини (за баклава)
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 150 г
  • кашкавал - 150 г
  • кисело мляко - 200 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • олио - 100 мл
  • за намазване
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 50 мл
  • масло - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази баница на розички ползвах много фини кори за баклава.

Започнете с приготвяне на плънката.

Натрошете сиренето и настържете кашкавала на едро ренде. Прибавете киселото мляко и предварително разбити 2 яйца. Накрая добавете бакпулвера. Разбъркайте добре.

Разтворете корите на работния плот и вземете две от тях. Намажете горната с олио и сложете по 2-3 с.л. от плънката.

Навийте на руло и после оформете охлюв (розичка).

Продължете до изчерпване на количествата.

Наредете мини баничките в намазана с малко олио тава.

В купа разбийте едно яйце и прибавете към него 50-60 мл прясно мляко.

С тази смес намажете обилно баничките.

В центъра на всяка сложете по парче масло.

Загрейте фурната и сложете да се пече на 170 градуса с вентилатор за около 30 минути, докато добие приятен златист загар.

Пухкава и много вкусна баница на розички с кашкавал и сирене с хрупкава коричка.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: