Начин на приготвяне
Сложете фенера в тенджера с вода и го сварете с малко сол. Извадете, обезкостете и прецедете бульона.
Нарежете лука, моркова и чушката на дребно. Сложете ги в тенджера с 3 с.л. олио и ги задушете за кратко.
Добавете картофите на кубчета и налейте бульона. Сложете поправките, фидето и целината.
Варете около 10 минути или до готовност на продуктите. Добавете месото и разбъркайте. За тази супа може да използвате месо по избор.
Направете застройката, като разбиете жълтъка, киселото мляко и брашното с тел.
Вземете един черпак от пилешката супа и сложете в застройката.
Добавете втори и така, докато се уеднаквят температурите.
Излейте застройката в супата.
Върнете на котлона и изчакайте да заври. Махнете и сервирайте супата от тиквички и месо.