Бисквитена торта Шварцвалд

Ivi  VaccaIvi Vacca
Новак
30
96
769
3
28/09/2020
"Торта Шварцвалд винаги може да направи празника още по-специален, сладък и щастлив"
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо624
  • Преглеждания за месеца576
  • Преглеждания за седмицата59
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • какаови бисквити - 1 1/3 пакет Закуска
  • вишновка - 1 ч. ч. / компот за напояване
  • череши - 2 - 3 ч.ч от компот
  • маскарпоне - 250 г
  • заквасена сметана - 200 г
  • течна сметана - 400 мл
  • пудра захар - 3/4 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предлагам ви рецепта, която е много вкусна, но също може да промените по ваш вкус. Например да замените маскарпонето с рикота за по-лек крем или крема сирене за класиците. Можете да ползвате захаросани череши за украса и да добавите към крема - както аз предпочетох.

Започваме с приготвянето на крема. В купа смесваме маскарпонето, заквасената сметана и захарта, разбъркваме. Прибавяме и 200 мл от сметаната и бием докато се получи пухкав крем.

Приготвяме си тавичка с размери 24/25 см и нареждаме първия ред с бисквитки, предварително потопени във вишновка или компот за тези, които не желаят алкохол.

След това слагаме част от крема, разнасяме го равномерно и нареждаме от черешите.

Продължаваме така, като накрая завършваме с разбита 200 мл сметана (ако не е подсладена, с малко захар). Малка част отделяме за шприцоване на розичките върху бисквитената торта, както и захаросани черешки и шоколадови стружки.

Оставете в хладилника за един час преди да декорирате. Да ви е сладко.

Бисквитената торта Шварцвалд е готова.

Шприц за перфектните сладки, торти и украси - 18 приставки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Шприц за перфектните сладки, торти и украси - 18 приставки
10.99 лв.
Виж ››

Дайте воля на въображението си и пригответе весели, закачливи и майсторски гарнирани сладки с този лесен за използване с една ръка щприц и многобройните му приставки

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар