Начин на приготвяне
Нарязваме сладките картофи на кръгчета с дебелина 4-5 мм и ги овкусяваме, като ги объркваме в дълбока купа с черен пипер, чесън /смачкан/ и зехтин. След това редим половината от тях в тава и поръчваме с половината от настъргания кашкавал.
Взимаме предварително, бавно размразен октопод и го потапяне 3 пъти в тенджера със силно вряща, подсолена вода. На 4-тия път го оставяме в тенджерата да ври 5 мин.
Нарязваме октопода и редим в тавата върху картофите и кашкавала. Отгоре нареждаме другата половина с картофи, поръсваме останалия кашкавал и пармезан и нареждане чери доматите разрязвани наполовина.
Печем около 2 часа на 150 градуса под фолио, след това откриваме и запичаме за 15 мин.
Октопод с картофи на фурна - невероятно вкусно!
Добър апетит!
Бележка: Можете да добавите повече кашкавал за по-апетитна коричка на запеканката с картофи.