Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Пандишпанов сладкиш с ябълки и бисквити

Пандишпанов сладкиш с ябълки и бисквити

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2088171k1
Пандишпанов сладкиш с ябълки и бисквити
Снимка: Аника Войт
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
85 мин.
Порции
12
"Може и без сладолед да сервирате плодовия пандишпанов сладкиш, но той някак го допълва"

Необходими продукти

  • ябълки - 3 бр. средно големи
  • краве масло - 125 г
  • яйца - 4 бр.
  • кафява захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 пакетче
  • канела - 1 ч.л.
  • чаени бисквити - 200 г
  • ванилов сладолед - за сервиране (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включете фурната на 180 градуса.

Бисквитите натрошете с ръце и в тях добавете предварително разпопеното масло. Разбъркайте продуктите и изсипете в тавата за сладкиша (използвах тава с размери 32х25 см).

Ябълките измийте и нарежете на тънко. Ако желаете, може и да го настържете на едро ренде. Разбъркайте ги с канелата и изсипете на втори пласт в тавата, над бисквитите.

Яйцата заедно със захарта и ванилията разбъркайте до получаване на пухкава пандишпанова пяна.

Пресейте брашното със сито и започнете да го добавяте към яйчената смес.

Добавяйте го бавно, като леко разбърквате. Стараете се да не спадне обемът на сместа.

Щом добавите всичкото брашно, изсипете сместа над реда с ябълките.

Поставете тавата с вкусния ябълков сладкиш в предварително загрятата фурна и печете до златисто (около 40- 45 минути).

Пандишпанов сладкиш с ябълки и бисквити оставете да се охлади и по желание сервирайте с топка ванилов сладолед.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: