Начин на приготвяне
Включете фурната на 180 градуса.
Бисквитите натрошете с ръце и в тях добавете предварително разпопеното масло. Разбъркайте продуктите и изсипете в тавата за сладкиша (използвах тава с размери 32х25 см).
Ябълките измийте и нарежете на тънко. Ако желаете, може и да го настържете на едро ренде. Разбъркайте ги с канелата и изсипете на втори пласт в тавата, над бисквитите.
Яйцата заедно със захарта и ванилията разбъркайте до получаване на пухкава пандишпанова пяна.
Пресейте брашното със сито и започнете да го добавяте към яйчената смес.
Добавяйте го бавно, като леко разбърквате. Стараете се да не спадне обемът на сместа.
Щом добавите всичкото брашно, изсипете сместа над реда с ябълките.
Поставете тавата с вкусния ябълков сладкиш в предварително загрятата фурна и печете до златисто (около 40- 45 минути).
Пандишпанов сладкиш с ябълки и бисквити оставете да се охлади и по желание сервирайте с топка ванилов сладолед.