Свински гърди с боб

Аника ВойтАника Войт
Чирак
151
488
1k
16
18/09/2020
"Ретро манджичка, на която всеки път се наслаждаваме - свински гърди с боб и аромат на домашен уют"
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо110
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително накиснете боба в студена вода и го оставете така да престои една вечер.

На сутринта излейте водата и го изплакнете добре.

Месото нарязваме на порции. Овалваме го в брашно и го запечатваме (запържваме по две минути на страна) в сгорещено олио.

Слагаме боба в дълбока тенджера, доливаме вода, колкото да го покрие с един пръст отгоре. Загряваме водата и оставяме да кипне.

Щом това стане, изливаме водата, наливаме нова студена и отново слагаме да кипне.

Когато заври, отново изливане водата и наливаме нова, този път около половин литър. Отново оставяме да кипне.

В това време нарязваме на ситно лука.

Добавяме го към боба. Оставяме да поври на бавен огън около половин час.

След това добавяме доматеното пюре, червения пипер и джоджена. Разбъркваме на често.

Щом боба вече е поуврял (в зависимост от сорта - между половин и един час), връщаме при него свинските гърди и подправяме със сол на вкус.

Оставяме месото и боба да поврат заедно 20 минути и изключваме котлона.

Свинските гърди с боб поднасяме с поръсен пресен магданоз.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар