Начин на приготвяне
Поставяме готовите нарязани пилешки бутчета в подсолена студена вода и варим заедно с дафинов лист и черен пипер.
Нарязваме лука, чесъна, червената капия и ги запържваме в тиган, като към тях добавяме червения пипер и доматено пюре.
Наливаме от бульона, в който сме варили бутчетата, при зеленчуците и поръсваме със сол.
Приготвяме си тавичка в която прехвърляме зеленчуците от тигана в тавичката.
Прибавяме граха, нарязаните картофи, зеления боб, пилешкото месо и доматите и поставя във фурната.
Печем до готовност.
Ако сосът е останал рядък, тогава запържваме брашно в олио и добавяме към ястието и оставяме да се пече за кратко.
Накрая поръсваме с чубрицата или смлян черен пипер по желание.
Пилешките бутчета с грах и картофи на фурна са готови.