Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли контрафиле на фурна

Свински пържоли контрафиле на фурна

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2088171k1
Свински пържоли контрафиле на фурна3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Тъкмо се чудехме какво да приготвим утре за обяд и вечеря - тези пържолки са страхотна опция"

Необходими продукти

  • свинско контрафиле - 1.200 г
  • печурки - 500 г
  • лук - 2 глави
  • готварска сметана - 500 мл
  • топено сирене - 150 г
  • вода - 70 мл
  • мащерка
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подгответе пържолите. Нарежете ги на тънки около половин-един сантиметър дебелина. Измийте ги и подсушете.

Гъбите обелете и нарежете на кубчета.

Лука също почистете, измийте и направете на колелца.

В тава започваме да редим ястието. Най-отдолу подреждаме ред пържоли.

Отгоре подправяме със сол и черен пипер на вкус. Добавяме и предна нарязана на ситно мащерка.

Втория пласт подреждаме гъбите и лука. Отново поръсваме със сол и черен пипер.

Над тях поставяме нарязано на парчета топено сирене.

Разбиваме сметаната с водата и заливаме пържолите.

Покриваме тавата с фолио.

Печем на 200 градуса за около един час.

Разкриване тавата и запичаме свинските пържоли контрафиле за още 15 мин, като намалим силата на фурната на 180 градуса.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: