Начин на приготвяне
Подгответе пържолите. Нарежете ги на тънки около половин-един сантиметър дебелина. Измийте ги и подсушете.
Гъбите обелете и нарежете на кубчета.
Лука също почистете, измийте и направете на колелца.
В тава започваме да редим ястието. Най-отдолу подреждаме ред пържоли.
Отгоре подправяме със сол и черен пипер на вкус. Добавяме и предна нарязана на ситно мащерка.
Втория пласт подреждаме гъбите и лука. Отново поръсваме със сол и черен пипер.
Над тях поставяме нарязано на парчета топено сирене.
Разбиваме сметаната с водата и заливаме пържолите.
Покриваме тавата с фолио.
Печем на 200 градуса за около един час.
Разкриване тавата и запичаме свинските пържоли контрафиле за още 15 мин, като намалим силата на фурната на 180 градуса.