Гъби шийтаке с ориз

15/09/2020
"Добър апетит с порция гъби шийтаке с ориз - има и достатъчно зеленчуците, които ще направят чинията още по-богата"
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете всички зеленчуци на ленти, а гъбите Шийтаке на филийки.

В тигана загрейте зехтина. Сложете гъбите и пържете до златисто.

Добавете зеленчуците. Запържете и тях добре.

Сложете доматите, които предварително сте рендосали и пресовали чесъна вътре.

След 5 минути добавете ориза и налейте водата.

Сложете подправките и соевия сос.

Намалете котлона и изчакайте да се изпари водата от ориза с гъби, без да бъркате.

Изключете, оставете леко да се охлади и сервирайте гъби шийтаке с ориз.

Метален пасатор за зеленчуци с 2 нива
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метален пасатор за зеленчуци с 2 нива
12.99 лв.
Виж ››

Приготвянето на любимите пюрета става със затворени очи с металния пасатор за зеленчуци. Той има 2 нива и удобна дръжка, която позволява да боравите лесно с него. В едната си ръка добрата домакиня винаги държи пасатор, а вашият там ли е?

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар