Начин на приготвяне
В голям тиган загрейте маслото и запечете добре пуешките гърди от всички страни. Овкусете със сол и черен пипер. Поставете гърдите в съд за бавно готвене.
В същия тиган омекотете шалота и чесъна. Поръсете с брашно и разбъркайте добре. Добавете бульона и оставете да заври, докато разбърквате.
Прехвърлете в дълбокия съд за бавно готвене, като добавите настъргана кора на портокал и портокаловия сок, в който сте разтворили меда.
Добавете още малко сол и черен пипер, ако е необходимо, по желание добавете маслини, няколко бройки.
Покрийте и гответе седем часа в уреда за бавно готвене. Рецептата можете да направите, като изпечете гърдите.
Слагате всичко заедно в съд за печене, покрит с алуминиево фолио. Печете във фурната на 190°C за 1 час и 25 мин. Нарежете задушената пуйка и залейте със соковете от готвенето.
Поставете картофите с корите да се сварят в тенджера под налягане или на пара за 20 минути.
Обелете картофите, намачкайте ги с пресата за картофи и смесете с царевичното нишесте, солта, яйцето, маслото, черния пипер и индийското орехче.
Оформете от сместа на 8 кнедли, като се стараете да са с еднакъв размер, поставете ги в уреда за готвене на парата за 20 минути. Другия вариант е в дълбока тенджерка с вода.
Завирате водата, след това дръпвате от котлона и пускате кнедлите, връщате на котлона, който сте намалили на най-слаба степен и ги оставяте за 12 минути да се сготвят - не повече. Кнедлите ще изплуват на повърхността. Много е важно водата да не завира, докато се готвят, защото ще се разпаднат. Това е - нашите кнедли са готови.
Сервирайте пуешко филе с портокалов сос с картофени кнедли и зеленчук по ваш избор.