Начин на приготвяне
Маслото се разтопява, взема се една кора и с четка се намазва с масло.
По тясната страна нагъвам на хармоника, а после на охлюв.
Нареждат се в намазана с масло тавичка. Печем в загрята фурна до хубав златист загар, първо, с вентилатор, а после се изключва и така, докато ми хареса цвета на корите.
Изваждат се и със сироп от бъз се намазват отгоре щедро.
Приготвя се крем, като се загрее 400 мл прясно мляко с кафява захар.
В 100 мл мляко се разбърква пудинг ванилия и едно яйце, сипва се в горещото прясно мляко и бъркаме с телена бъркалка, докато сгъсти на крем, на котлон 4 степен да не загори.
Сваля се и прехвърляме в нова купа да се охлади. Нареждаме кремките в чиния и отгоре се пълнят с ванилов крем, като гледаме крема да е в средата на всяка сладка.
Поръсваме с пудра захар и шоколад! Оставяме на хладно да стегне кремът и тогава нападаме!
Да ви е сладко с тези кремки с готови кори!
Уникален вкус !