ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Шоколадов кекс без глутен

Шоколадов кекс без глутен

Шоколадов кекс без глутен
Снимка: Кристиан Александров
07/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • кокосово масло - 1 с.л.
  • оризово брашно - 2 с.л.
  • царевично нишесте - 2 с.л.
  • брашно от рожков - 2 с.л.
  • банан - 1 бр.
  • сироп от агаве - 1 с.л.
  • орехови ядки - 2 с.л. смлени
  • стафиди - 50 г
  • шоколад - 100 г черен
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ванилия - 1 пакетче
  • портокалова есенция - 2 капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопяваме шоколада на водна баня. Сипваме го в купа. Добавяме яйцата и сиропа от агаве.

Разбиваме с миксер за 1-2 минути. Добавяме кокосовото масло, киселото мляко, бакпулвера, ванилията, портокаловата есенция, царевичното нишесте, оризовото брашно и брашното от рожков.

Разбъркваме добре.

Намачкваме банана в отделна купа, сипваме го в сместа, добавяме смлените орехи и стафидите, разбъркваме и изсипваме в правоъгълна тефлонова формичка.

Печем шоколадовия кекс на 180 градуса 30 минути.

Оставяме готовия шоколадов кекс без глутен да се стегне за 1 час и сервираме.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: