Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Солено руло»Руло Стефани в бутер тесто

Руло Стефани в бутер тесто

редакция:
Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Руло Стефани в бутер тесто
Снимка: Jivka
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Страхотна и изключително ефектна идея за приготвяне на Руло Стефани"

Необходими продукти

  • бутертесто - 2 листа
  • яйца - 4 бр
  • праз - 150 г
  • олио - 1 с.л.
  • кайма - 500 г
  • лук - 1 глава
  • галета - 3 с.л.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете твърдо две яйца и ги оставете да изстинат.

В тиганче запържете нарязаният на кръгчета праз около 5 мин.

Смесете в друг съд каймата, галетата, 1 сурово яйце, накълцания лук, солта и пипера. Размесете го добре до хомогенна смес.

Обелете яйцата и ги поставете в средата на каймата. Oформете самун от нея.

Върху набрашнена маса разстелете бутер тестото. Уверете се, че е достатъчно голямо, за да обгърнете рулото отвсякъде. Посипете тестото с запържения праз, размажете белтъка на последното яйце и завийте каймата вътре, за да се получи руло.

Намаслете хубаво една тавичка, поставете рулото и го намажете с жълтъка на последното яйце и олио.

Добре е да сложите загърнатата страна на рулото отдолу за по - добър визуален ефект.

Поставете вашето руло Стефани в предварително загрята фурна (180 °С) и печете около 45 минути. Ако се налага, покрийте тавата с фолио през последните десетина минути.

Рейтинг

3.5
53
43
34
21
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Радостина
Радостина
Здравейте, специално на мен не ми хареса.. но всеки си има различен вкус и предпочитания:)
23.01.2012 14:23
1
мариета
мариета
Нищо общо няма с обикновенното руло Стефани, когато е обгърнато в бутер тесто.
27.10.2011 22:11
1
мариета
мариета
Човек трябва да го опита, за да разбере за каква вкусотия става въпрос.
27.10.2011 22:07
1
1
eveto pileto
eveto pileto
Страхотна рецепта.
26.12.2010 19:12
1
Petya
Petya
Супер е.
29.08.2010 12:54
1