Начин на приготвяне
1. Накиснете стария хляб във водата за 30 минути до 1 час.
2. Сложете в купата на блендер обелените скилидки чесън, свежите листа от мента и магданоз, фино счукания лед, солта и накиснатия хляб заедно с водата.
3. Пуснете да се мели всичко на максимални обороти за поне две минути. Времето зависи и от възможностите на вашият уред, затова преценете кога чесновата супа е перфектно смляна, така че да не се виждат дори парченца от магданоза и ментата. Всичко трябва да е идеално фино.
4. Поднесете на момента студената чеснова супа, поръсена с още ароматен зехтин.
Добър апетит!
За да не е прекалено силна на аромат супата, при почистването на чесъна премахнете сърцевината на скилидките, където е кълнчето.