Студена чеснова супа

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Студена чеснова супа
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
3
"Днес решихме да се разхладим с купичка чеснова супа - всички наоколо взеха същото решение, щом усетиха аромата ѝ"

Необходими продукти

  • чесън - 6 скилидки
  • сух хляб - 150 г, от предишния ден, само средата
  • зехтин - 50 мл + за поръсване
  • магданоз - 1 стрък
  • мента - 6 листа свежа
  • вода - 700 мл
  • лед - 300 г счукан
  • сол - 2 ч.л. равни или на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Накиснете стария хляб във водата за 30 минути до 1 час.

2. Сложете в купата на блендер обелените скилидки чесън, свежите листа от мента и магданоз, фино счукания лед, солта и накиснатия хляб заедно с водата.

3. Пуснете да се мели всичко на максимални обороти за поне две минути. Времето зависи и от възможностите на вашият уред, затова преценете кога чесновата супа е перфектно смляна, така че да не се виждат дори парченца от магданоза и ментата. Всичко трябва да е идеално фино.

4. Поднесете на момента студената чеснова супа, поръсена с още ароматен зехтин.

Добър апетит!

За да не е прекалено силна на аромат супата, при почистването на чесъна премахнете сърцевината на скилидките, където е кълнчето.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: