Панирано толстолоб филе

Аника ВойтАника Войт
Експерт
192
701
1k
25
1
Панирано толстолоб филе
Снимка: Аника Войт
1 / 2
02/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Сготви30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
"Няколко пъти в седмицата трябва да се хапва риба - ето едно предложение от нас панирано толстолоб филе"

Необходими Продукти

  • филе от толстолоб - 1 кг
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 1/2 к.ч. пшенично
  • брашно - 1/2 к.ч. царевично
  • сол - на вкус
  • олио - за пърженето
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С помощта на тънък и остър нож нарежете толстолоба на порции - средно големи и дебели около сантиметър- сантиметър и половина. Режете внимателно, като се стараете да не наранявате и мачкате толстолоба.

Посолете ги от двете страни и ги приберете в хладилник за около половин час.

В дълбок съд приготвяме панировката. Счукваме яйцата и ги разбиваме добре. Прибавяме към тях и свата вида брашна. Разбъркваме добре до хомогенна смес.

Получената смес трябва да е една идея по-гъста от боза. Ако има нужда, добавете малко вода към нея и разбъркайте отново.

Загрейте олиото в тигана.

Непосредствено преди да започнете да пържите, извадете рибата от хладилника, потопете я хубаво в панировката и поставете внимателно в сгорещеното олио.

Панирайте рибата от двете страни до златисто.

Щом извадите панираното толстолоб филе от тигана го оставете в чиния, покрита с домакинска хартия. Тя ще отнеме излишната мазнина от пърженето.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: