Начин на приготвяне
С помощта на тънък и остър нож нарежете толстолоба на порции - средно големи и дебели около сантиметър- сантиметър и половина. Режете внимателно, като се стараете да не наранявате и мачкате толстолоба.
Посолете ги от двете страни и ги приберете в хладилник за около половин час.
В дълбок съд приготвяме панировката. Счукваме яйцата и ги разбиваме добре. Прибавяме към тях и свата вида брашна. Разбъркваме добре до хомогенна смес.
Получената смес трябва да е една идея по-гъста от боза. Ако има нужда, добавете малко вода към нея и разбъркайте отново.
Загрейте олиото в тигана.
Непосредствено преди да започнете да пържите, извадете рибата от хладилника, потопете я хубаво в панировката и поставете внимателно в сгорещеното олио.
Панирайте рибата от двете страни до златисто.
Щом извадите панираното толстолоб филе от тигана го оставете в чиния, покрита с домакинска хартия. Тя ще отнеме излишната мазнина от пърженето.