ezine.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени Картофи»Пълнени картофи на фурна с кашкавал

Пълнени картофи на фурна с кашкавал

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2047501k2091
Пълнени картофи на фурна с кашкавал
Снимка: Аника Войт
1 / 3
03/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Малко продукти, много вкус - пълнени картофи с кашкавал"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете картофи с възможност еднаква големина. Измийте ги старателно с четка (гъба) под течаща вода.

Забършете ги с домакинска кърпа и ги намажете с зехтин.

Всеки един отделен картоф завийте в алуминиево фолио и ги сложете да се пекат на 180-200°C във фурната на средна решетка.

Щом омекнат, са готови - извадете ги да изстинат малко. С помощта на остър нож изрежете горната част на картофа (около половин сантиметър).

С малка лъжичка издълбайте отвътре картофите. Сърцевината отделете на страни.

В купа настържете кашкавала, добавете към него пресованите скилидки чесън и намачканите останала сърцевина от печените картофи.

С тази плънка напълнете картофите.

Запечете вкусните пълнени картофи за около десет минути на 200 градуса.

Поднесете вашите пълнени картофи на фурна с кашкавал със салата по избор.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: