Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печени пилешки бутчета с бира

Печени пилешки бутчета с бира

Печени пилешки бутчета с бира
Снимка: Марияна Петрова Иванова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
210 мин.
Порции
4
"Сочни и много апетитни пилешки бутчета с бира"

Необходими продукти

  • пилешки бутчета - 6 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • подправка за пиле
  • чесън - 1 глава
  • бира - 1/2 кутийка
  • краве масло - бучка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и изчистете бутчетата. Подредете ги в глинен гювеч.

Посолете и поръсете с подправката за пиле. С ръце разбъркайте месото, за да се овкуси от всички страни.

Обелете чесъна, но не махайте последната люспа. Накъсайте скилидките и ги пуснете при месото.

Нарежете кравето масло и го поставете върху бутчетата.

Налейте бирата и затворете гювеча с капака.

Печете в студена фурна на 250 градуса за 15 минути.

Намалете след това на 160 и гответе бутчетата на фурна 3 часа.

Извадете и сервирайте вашите печени пилешки бутчета с бира топли.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: