Начин на приготвяне
Сложете брашното в голяма купа и направете кладенче в средата. Разтворете маята във водата. Разтопете кравето масло. Сложете всички продукти и замесете меко тесто.
Прехвърлете го на набрашнен плот и го доизмесете до гладко, еластично тесто. Поставете в на мазнена купа, завийте в памучна кърпа и оставете на топло да втаса, докато утрои обема си.
Готовото тесто разделете на топчета от по сто грама. Опитайте да разточете всяка от тях като елипса. Сложете любим мармалад и завийте на руло. Готовите кифлички подредете в тавичка, предварително застлана с хартия за печене на разстояние. Оставете повторно да втасат всички домашни кифлички.
Смесете жълтъка, олиото и прясното мляко. Разбъркайте до еднородна смес. Намажете кифличките с помощта на силиконова четка. Печете в предварително загрята фурна на 170-180 градуса до готовност кифлите с мармалад. Извадете и оставете да изстинат. Преди да сервирате поръсете с пудра захар тези кифли с мармалад от едно време.