Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Кифли с мармалад от едно време

Кифли с мармалад от едно време

Кифли с мармалад от едно време
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
150 мин.
Порции
10
"Който не е опитвал кифлите с мармалад от едно време, не знае нищо"

Необходими продукти

  • вода - 75 мл
  • прясно мляко - 75 мл
  • захар - 90 г
  • олио - 50 мл
  • краве масло - 40 г
  • сол - щипка
  • мая - 25 г
  • ванилия - 2 - 3 капки есенция
  • мармалад
  • за намазване
  • олио - 1 с.л.
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • жълтъци - 1 бр.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете брашното в голяма купа и направете кладенче в средата. Разтворете маята във водата. Разтопете кравето масло. Сложете всички продукти и замесете меко тесто.

Прехвърлете го на набрашнен плот и го доизмесете до гладко, еластично тесто. Поставете в на мазнена купа, завийте в памучна кърпа и оставете на топло да втаса, докато утрои обема си.

Готовото тесто разделете на топчета от по сто грама. Опитайте да разточете всяка от тях като елипса. Сложете любим мармалад и завийте на руло. Готовите кифлички подредете в тавичка, предварително застлана с хартия за печене на разстояние. Оставете повторно да втасат всички домашни кифлички.

Смесете жълтъка, олиото и прясното мляко. Разбъркайте до еднородна смес. Намажете кифличките с помощта на силиконова четка. Печете в предварително загрята фурна на 170-180 градуса до готовност кифлите с мармалад. Извадете и оставете да изстинат. Преди да сервирате поръсете с пудра захар тези кифли с мармалад от едно време.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: