Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Мезета»Хрупкави пилешки крилца на фурна с галета

Хрупкави пилешки крилца на фурна с галета

Кристина БоневаКристина Бонева
Ентусиаст
1074731832
Хрупкави пилешки крилца на фурна с галета3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • пилешки крилца - 15 бр.
  • За маринатата
  • олио
  • сол
  • червен пипер
  • мед
  • лимонов сок
  • галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крилцата се почистват и измиват много добре. От останалите продукти (без галетата) се приготвя марината, като всичко се слага на вкус.

Крилцата могат да се приготвят с повече мед или да бъдат по-солени, зависи от вашите предпочитания.

Пилешките крилца се слагат в маринатата (или се намазват обилно с нея) и се прибират в хладилника поне за 2 часа.

След изтичане на посоченото време се подреждат в намазнена тава, поръсват се леко с галета и се пекат под фолио, в загрята на 200 градуса фурна за около час.

След това фолиото се маха и фурната се включва на вентилатор за още 10-15 минути.

Хрупкавите пилешки крилца на фурна с галета са готови. Опитайте, това е страхотно бирено мезе!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: