Начин на приготвяне
Нахутът се накисва в студена вода за едно денонощие.
На другия ден сваряваме нахута до готовност, като към водата добавяме малко олио. След като сме го прецедили от водата, не я изхвърляме и оставяме да се охлади, след което го пасираме в чопър.
Добавяме зехтина, шарлана, солта, сусамовия тахан и лимоновия сок, пасираме отново.
Накрая добавяме почистените от костилките маслини и водата от нахута, колкото консистенцията на нашия хумус да е подходяща за мазане, и пасираме леко отново, гледайте обаче да не пасирате прекалено маслините, за да се виждат.
Намажете домашния хумус на филийка и се насладете на пухкавия му вкус. Да ви е сладко!
Моят домашен хумус с маслини е готов.