Моят домашен хумус с маслини

ГеновеваГеновева
Ентусиаст
153
694
949
45
1
14/08/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо63
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • нахут - 200 г сух
  • зехтин - 3 с.л.
  • шарлан - 2 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • сусамов тахан - 2 с.л.
  • сол
  • маслини - 20 бр. черни
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нахутът се накисва в студена вода за едно денонощие.

На другия ден сваряваме нахута до готовност, като към водата добавяме малко олио. След като сме го прецедили от водата, не я изхвърляме и оставяме да се охлади, след което го пасираме в чопър.

Добавяме зехтина, шарлана, солта, сусамовия тахан и лимоновия сок, пасираме отново.

Накрая добавяме почистените от костилките маслини и водата от нахута, колкото консистенцията на нашия хумус да е подходяща за мазане, и пасираме леко отново, гледайте обаче да не пасирате прекалено маслините, за да се виждат.

Намажете домашния хумус на филийка и се насладете на пухкавия му вкус. Да ви е сладко!

Моят домашен хумус с маслини е готов.

Бамбукова дъска с борд 28 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова дъска с борд 28 см
11.99 лв.
Виж ››

Висококачествена бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна и практичка, дъската за рязане не абсорбира миризмите от продуктите, обработвани върху нея. Поддържа се лесно. и може да се използва за поднасяне на ордьоври или разядки. Изработена от 100% бамбук.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар