Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Хумус»Моят домашен хумус с маслини

Моят домашен хумус с маслини

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2521k1k3
Моят домашен хумус с маслини
Снимка: Геновева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10

Необходими продукти

  • нахут - 200 г сух
  • зехтин - 3 с.л.
  • шарлан - 2 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • сусамов тахан - 2 с.л.
  • сол
  • маслини - 20 бр. черни
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нахутът се накисва в студена вода за едно денонощие.

На другия ден сваряваме нахута до готовност, като към водата добавяме малко олио. След като сме го прецедили от водата, не я изхвърляме и оставяме да се охлади, след което го пасираме в чопър.

Добавяме зехтина, шарлана, солта, сусамовия тахан и лимоновия сок, пасираме отново.

Накрая добавяме почистените от костилките маслини и водата от нахута, колкото консистенцията на нашия хумус да е подходяща за мазане, и пасираме леко отново, гледайте обаче да не пасирате прекалено маслините, за да се виждат.

Намажете домашния хумус на филийка и се насладете на пухкавия му вкус. Да ви е сладко!

Моят домашен хумус с маслини е готов.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: