Класически френски крем карамел

04/08/2020
"Никога няма да се наситим на вкуса на класическия френски крем карамел "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо286
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 1 л. (пълномаслено)
  • яйца - 8 бр. (5 цели + 3 жълтъка)
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 3 бр.
  • За карамела
  • захар - 12 ч.л.
  • вода - 2 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя карамелът, като се смесват захарта, водата и лимоновият сок. Продуктите се бъркат на средна степен на котлона до получаване на приятен на цвят карамел, който се разлива в купички.

За крема: 5 яйца и 3 жълтъка се разбиват добре с миксера, добавят се пълномасленото прясно мляко, захарта и ванилиите и се бърка до разтваряне на захарта.

Готовата смес се прецежда и се разпределя по купичките, които се подреждат в дълбока тава.

Тавата се пълни със студена вода до там, докъдето е кремът в купичките. Пече се в предварително загрята на 150 градуса фурна за около час.

Крем карамелът се поднася студен и обърнат върху чинийка.

Класическият френски крем карамел е готов.

Кръгла алуминиева тава с незалепващо покритие 34x7см.
Приготвяй си тази рецепта в:
Кръгла алуминиева тава с незалепващо покритие 34x7см.
51.99 лв.
Виж ››

За да готвите с песен на уста, се нуждаете от алуминиева тава. И то не каква да е - кръгла тава с незалепващо покритие, с която готвенето ще се превърне в революционно откритие! Забавлявайте, докато създавате кулинарни шедьоври лесно и удобно.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар