Паниран камембер с бадеми

Кристиан АлександровКристиан Александров
Ентусиаст
340
956
1k
46
15/07/2020
"Обичаме, когато различните вкусове се комбинират по необичаен начин - като при този паниран камембер с бадеми например "
Приготвяне10 мин.
Готвене16 мин.
Общо26 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо38
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • камамбер - 2 кръгчета
  • олио - 1 ч.л.
  • яйця - 1 бр. - разбито
  • бадемово брашно - 1 ч.л.
  • куркума - 1 щипка
  • босилек - 2 щипки - сушен
  • червен пипер - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
  • бадеми - 2 с.л. - сурови
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме босилека, куркумата, солта, червения пипер и бадемовото брашно. Добавяме разбитото яйце и разбъркваме добре.

Загряваме фурната на 250 градуса.

Намазваме тефлонова тавичка с олиото.

Потапяме парчетата камамбер в сместа с яйцето от всички страни и ги поставяме в тавичката.

Печем 5-6 минути, обръщаме и запичаме за още 10 минути.

Поставяме по едно парче печено сирене в 2 чинии.

Нарязваме бадемите и поръсваме отгоре панирания камембер с бадеми.

Добавяме сосове по желание и сервираме.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар