Начин на приготвяне
Овесените ядки и галетата се сипват в съда на блендера. Добавят се прясното мляко и изварата.
Добавят се бакпулверът, ванилията и канелата. Добавя се кокосовото олио.
Жълтъците не яйцата се добавят в съда на блендера, а белтъците - в съда на миксера. Белтъците се разбиват на сняг.
Сместа в блендера се блендира до хомогенна смес. От тази рецепта излизат около 5 по-дебели палачинки, ако искате по-тънки палачинки, сега е моментът да се добави още малко прясно мляко.
Блендира се отново. Сместа от блендера се добавя при разбитите белтъци. Разбърква се добре.
Подготвя се тиган за палачинки с малко кокосово олио да загрее. Сипва се един черпак от сместа, като тиганът се завърта, за да се разпредели сместа по целия тиган.
Когато е готова от едната страна, палачинката се обръща с помощта на шпатула.
Когато е готова и от двете страни, се отстранява от тигана в чинийка. Същото се повтаря с останалата смес, като пред всяка протеинова палачинка се слага по малко от кокосовото олио.
Готовите протеинови палачинки с извара се гарнират с любимото сладко.