Пържени еклери с ром

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
910
60
14
11/09/2013
Приготвяне45 мин.
Готвене20 мин.
Общо65 мин.
Порции25 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 929
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • вода - 250 мл
  • масло - 80 г
  • брашно - 200 г
  • яйца - 4 бр.
  • ром - 1 с.л.
  • олио
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд смесете водата и маслото и ги сложете да заврат. След като кипне, пуснете наведнъж брашното и бъркайте с дървена лъжица - трябва да се получи гладко тесто.

Бъркайте, докато тестото стане жълто и започне да се отделя от съда. Свалете от огъня и оставете да изстине. След това добавете към него яйцата едно по едно, разбърквайки добре след всяко. Накрая добавете и рома.

С помощта на шприц оформете еклери с дължина 10 см всеки. Ако нямате шприц, може да оформите с лъжица топки, които се пържат в сгорещено масло.

Готовите еклери поднесете с пудра захар и сироп.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар