Лазаня от тиквички и кайма

09/07/2020
"Добър апетит с нашата лазаня от тиквички и кайма "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо93
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се почиства и нарязва на ситно. Тиквичките се измиват и обелват. Нарязват се на 2 по дължина и всяка от половините се нарязва на филийки.

Чушките се измиват и почистват от семките. Нарязват се на лентички. Морковът се обелва и измива. Настъргва се.

В голям тиган се слага олио и всички зеленчуци. Овкусяват се със сол. Тиквичките отпускат доста течност, затова зеленчуците се задушават много добре и без капак. Отстраняват се от котлона.

Белените домати се изсипват в касерола. Пасират се. Прибавя се каймата и се размива добре. Слага се на котлона. Добавя се малко захар, черен пипер и магданоз. Овкусява се със сол.

В малка купичка се размива 1 с.л. брашно с малко вода. Добавя се в соса. Вари се до готовност на каймата и до желаната консистенция.

Отстранява се от котлона. Приготвяме сос Бешамел със заквасена сметана. В тенджерка с ненадраскващо покритие се слага маслото да загрее. Добавя се 1 с.л. брашно и се запържва до златисто.

Засквасената сметана се разбива с 200 мл вода. Добавя се, като непрекъснато се разбърква с телена бъркалка. Слага се малко захар и се овкусява със сол. Вари се десетина минути. Подготвя се тава.

Аз използвах голяма тава, затова етажите ми станаха само 4, но ако използвате по-малка тава, лазанята става на повече етажи.

Отделя се 1/4 от соса Бешамел за заливане на лазанята. Останалият сос се разрежда с малко топла вода, за да не се варят корите предварително.

Дъното на тавата се покрива със сос Бешамел. Нарежда се блат от кори. Залива се обилно със сос Болонезе. Ред кори. Сос Бешамел и всички зеленчуци се разпределят върху тази кора.

Ред кори, върху които се изсипва останалият сос Болонезе. Последен ред кори, върху които се завършва с отделения сос Бешамел.

Кашкавалът се настъргва. Лазанята се поръсва.

Лазанята от тиквички и кайма се пече около 30 минути на 200 градуса.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар