Начин на приготвяне
Брашното се пресява, към 800 г от него се слага в съда на хлебопекарната.
Яйцата /3 бр. и един белтък/ се разбъркват на пяна и се прибавят към брашното.
В единия край на съда се слага прясното мляко, в което е разтопена захарта и солта. В другия край се слага маята. В средата се слага олиото.
Меси се на програма За макарони, която е кратка - 14 мин., като се повтаря програмата 3 пъти.
За тестото-памук е важно месенето да е постоянно, без прекъсвания, каквато е програмата за тесто за макарони.
Другите програми имат пауза, което прекъсва процесът на тесто-памук.
След като тестото е омесено, се изважда от съда на хлебопекарната и се слага в съд, който е намазан с олио. Тестото се намазва и отгоре с олио. Оставя се да втаса 20 мин., като се покрива с капак или фолио.
След това тестото се разделя на 8 бр. топки. Всяка топка се разточва върху олио и брашно и се навива на руло.
С дървена шпатула се режат двата края на рулото, от което се оформят розички. Средата на рулото се реже на триъгълници.
Розичките и триъгълници се слагат в намазана с олио тава, като се подреждат във форма на погача.
Оставя се в загрята, но изключена фурна за 10 мин., след което се пече 60 мин. на 160 градуса.
20 мин. след началото на печенето, погачата се намазва с разбъркан жълтък и олио.
Памук погачата замесена в хлебопекарна е готова.
Коментари