Начин на приготвяне
Сипвамеспанака в тенджера, добавяме маслото и сметаната и задушаваме за 3-4 минути. Добавяме яйцата, солта и крема сиренето и разбъркваме.
От бутер тестото изрязваме кръг с големината на формата, в която ще печем нашия киш. От останалото тесто изрязваме ленти за покриване на стените на формата.
Поставяме кръга бутер тесто във формата върху хартия за печене и го набождаме с вилица.
Печем соления киш на 200 градуса 5-6 минути. След това накъсваме пилешкото филе и го подреждаме върху тестото. Отстрани поставяме лентите бутер тесто и оформяме. Върху пилешкото филе изсипваме спаначената смес и заглаждаме спаначения киш.
Връщаме във фурната и печем още 20 минути.
Оставяме нашия киш с бутер тесто и спанак малко да изстине и сервираме.